Vil du være skydiver?

Man bliver skydiver, når man selv trækker sin faldskærm for første gang. Det hedder „at gå manuel‟. Er du bidt af suset efter dit første spring kan du starte din uddannelse til skydiver. Du kan enten følge staticlineuddannelsen eller springe AFF. Når du har 40 spring og har bestået nogle prøver får du faldskærmscertifikat (C-certifikat). Med et C-certifikat kan du videreuddanne dig til formationsspringer eller freeflyer, springe uden overvågning af instruktører og springe i udlandet. Der venter mange spændende oplevelser.

Vi hjælper dig igang!

„spring ud i det‟ – vi lover du aldrig glemmer det!

Som ny i faldskærmssporten har du to muligheder for at komme igang. AFF er for dig der vil have meget frit fald tidligt, hvor staticline har langsommere progression.

Staticline uddannelsen

Med et solokursus, bliver du uddannet som selvstændig faldskærmsspringer.

Med et solokursus kan du efter undervisning springe alene fra 1.000 meters højde og få en fornemmelse af, om faldskærmsspring er noget for dig.
Et solokursus kan blive starten på din faldskærmskarriere og er en forudsætning for at opnå et faldskærmscertifikat. Du starter med et solokursus og kan herefter vælge, om du vil fortsætte på staticline- eller AFF-uddannelsen.

Efter dit første spring og gennem hele din elevperiode er al praktisk og teoretisk undervisning gratis.
Normalt afholdes solokurset torsdag aften, og springene finder sted den efterfølgende weekend. Undervisningen består både af teori og praktiske øvelser, hvor du lærer alt, hvad du har brug for, for at kunne foretage et faldskærmsspring sikkert.

2195 kr.

Staticline uddannelsen

Mere om staticline uddannelsen

Hos Aarhus Faldskærms Club kan du trygt lære at springe ud af et fly og selv styre faldskærmen i luften. Vi tilbyder både staticline- og AFF-uddannelsen.

Staticline-uddannelsen går i sin helhed ud på, at du fra første spring springer alene ud af flyet fra 1.000 meters højde. Her er du forbundet til flyet med en staticline – en line, som automatisk trækker faldskærmen for dig, så du kan fokusere på andre vigtige ting.

AFF-uddannelsen adskiller sig ved, at du sammen med to instruktører springer ud fra 4.000 meters højde, oplever 30-45 sekunders frit fald og derefter selv trækker skærmen.

På staticline-uddannelsen springer du alene. Du går „manuel‟, når du har udført tre godkendte „dummy‟-træk (en dummy er en øvelse, hvor du simulerer, at du selv trækker skærmen, selvom skærmen stadig udløses automatisk af staticlinen). Derefter øges exithøjden, og fritfaldstiden bliver gradvist længere. Springene bliver mere udfordrende, og du lærer at dreje, flyve fremad samt lave frontloops og backloops.

Prisen for et solokursus er 2.195 kr., og efterfølgende spring på staticline-uddannelsen koster 250 kr. pr. spring – inklusiv undervisning og grej.

Vi hjælper dig igang!

Se vores årsvideo – en samling af årets bedste momenter i klubben

Spring ud i det!

Det første spring – Staticline

Med et solokursus i ÅFC får du mulighed for at tage det store spring på egen hånd. Du kravler ud af flyet i 1000 meters højde, giver slip og falder, mens en line fastspændt i flyet sørger for at trække din faldskærm. Derefter styrer du selv skærmen ned til jorden og lander.

Vi har solokurser fra tidligt forår til om efteråret. Vores solokurser består af teori-undervisning i Århus samt selve springdagen på Aarhus Lufthavn. I løbet af undervisningen bliver du instrueret i sikkerhed, påklædning, faldskærmen, afhop fra flyet og landing.

Når du har taget dit første spring er al videre teori og undervisning gratis.

Spring ud i det

Aktuelle kurser

Uge 15 (2025)

Solokursus staticlineuddannelsen

Teori torsdag aften i Aarhus, spring lørdag, med søndag som backup
The theory is taught in Danish – However, for this course, it is also available in English. If you would like to attend the English session, please email medlem@aafc.dk.

Uge 20 (2025)

Solokursus staticlineuddannelsen

Teori torsdag aften i Aarhus, spring lørdag, med søndag som backup
Theory is taught in Danish – if this is a problem, please contact us before signing up

Uge 24 (2025)

Solokursus staticlineuddannelsen

Teori torsdag aften i Aarhus, spring lørdag, med søndag som backup
Theory is taught in Danish – if this is a problem, please contact us before signing up

Frequently
Asked Questions

  • Du skal være 18 år for at kunne deltage i kursus og springe selv. Men har du dine forældres tilladelse, behøver du kun at være 16. Dine forældre skal underskrive indmeldelsen i Århus Faldskærms Club.

  • Du må max. veje 110 kilo og skal være ved dine lemmers fulde brug. Hvis du har haft skader på bevægeapparatet eller tager medicin, bør du tale med din læge inden du melder dig.

  • Kurserne afholdes som udgangspunkt med teori torsdag aften fra 18.30 til omkring 22.00, i den uge, hvor de er annonceret. Stedet kan skifte fra gang til gang, da vi låner lokalerne, men det er altid et sted i Aarhus, og du får naturligvis besked om det præcise sted, inden kurset

  • Hvis vejret er til det, springes der i weekenden i samme uge som kurset.

  • Vi har et klubhus og landingsområde tæt på Aarhus Lufthavn, hvorfra vores fly letter. Vi prøver at arrangere fællestransport derud.

  • Så holder du øje kalenderen på www.aafc.dk for at se, hvornår der igen er mulighed for elevspring. Vi forsøger så hurtigt som vi har pilot, instruktører og vejret tillader det.

  • Almindeligt tøj og gerne fodtøj, der støtter anklerne. Vi låner dig en dragt til at tage over dit eget tøj, så dette ikke bliver snavset.

  • Nej, selvfølgelig ikke. Har du det, kommer du ikke til at springe den dag.

  • Nej, kun erfarne springere må det. Men ofte har den instruktør, der hjælper dig ud af flyveren et kamera på, så du kan få video af dit exit.

  • Ja! Inviter gerne familie og venner med. I løbet af lørdag formiddag kan vi give en ca. tid for den enkelte springer.

  • I forbindelse med kurset bliver du meldt ind i Dansk Faldskærms Union, som har en forsikring der dækker overfor 3. mand. Der er ingen forsikring, der dækker dig. En sådan skal du selv tegne. Nogle forsikringsselskaber dækker et eller to spring efter forudgående aftale. Undersøg selv!

  • Bor du f.eks. i Odense eller København, og der er lidt langt til Århus. Så er der måske en springplads med elevhold i nærheden af dig, find en oversigt over faldskærmsklubber i Danmark her: Kort over faldskærmsklubber

Spring med os – vi lover du aldrig glemmer det!

Vi har en professionel tilgang til alt vi laver i klubben uanset om det er i teorilokalet, briefing før spring eller check af udstyr. På den måde sikrer vi at du kan fokusere på dit spring og have ro i maven på når vi letter

    Søg her...